СВИ СМО МИ ДЕЦА ИСТОГ СВЕТА

9. маја 2018. године, на прослави Дана школе у Турији, проглашени су најбољи литерарни и ликовни радови на тему "Сви смо ми деца истог света". Учествовали су и ученици наше школе и постигли следеће тезултате:

Литетарни конкурс

Mлађи разреди

       2. место Анђелина Павловић, четврти разред

       3. место Ена Вардалић, четвртии разред,

Старији разреди

       1. место Невена Вермешановић, шести разред

Ликовни конкурс

Млађи разреди

      2. место Мина Анђелковић, други разред

Старији разреди

       1. место Милица Андрејић седми разред,

       3. место Тамара Марковић, седми разред.

Погледајте фотографије са ове изложбе одржане у ОШ" Вељко Дугошевић" у Турији и уживајте у порукама које су вам деца пренела писаном речи  и сликом!

 


Мали Пјер

Током марта месеца 2018. године, у нашој школи је организовано школско такмичење за дечју карикатуру „Мали Пјер 2018“. Учествовали су ученици млађих и старијих разреда из централне школе и подручних одељења. Најбољих девет карикатура, по мишљењу школске комисије, послато је на окружно такмичење које се одржава у Пожаревцу. Ишчекујемо резултате са нестрпљењем. Ово су победничке карикатуре. УЖИВАЈТЕ!

 

Резултати са такмичења из српског језика

 

Такмичење из српског језика

У суботу, 24.3.2018. године наша школа је била домаћин општинском такмичењу из српског језика. Поред ученика школе домаћина, учествовали су и ђаци школа  из Волује и Раброва.

Са освојених 16 и више бодова од могућих 20 колико се могло постићи на тесту, у даљи ранг такмичења из наше школе прошли су следећи ученици:

Јелена Јанковић, 5/1,

Андреа Борогић. 6/2,

Невена Вермешановић, 6/3,

Јована Јовић, 7/1,

Милица Тисмонаревић, 8/1,

Александра Михајловић, 8/1,

Лора Благојевић, 8/1 и

Матија Илић, 8/2.

Виши ранг такмичења, окружно такмичење из српског језика, одржано је 29.4.2018. године у Пожаревцу.  Школа домаћин је била ОШ “Десанка Максимовић“.

Сви учесници наше школе су постигли запажене резултате.  По правилима овог такмичења, само ученици седмог и осмог разреда могу остварити пласман даље на највиши ниво такмичења-републички.

На републичком такмичењу које ће ове школске године бити одржано 26.5.2018. у Тршићу, нашу школу ће представљати чак два ученика:

Јована Јовић, ученица 7/1 и

Матија Илић, ученик 8/2.

 

 

435614

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

toplica.png 

Топлица Стојадиновић