Пројекат ,,Промоција олимпијских вредности"

 

Наша школа ове године, заједно са још 61 школом у Србији, учествује  у  пројекту „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“ који се спроводи под покровитељством Министарства просвете, а у организацији Олимпијског комитета Србије.

У оквиру пројекта ученици 6. и 7. разреда наше школе учествовали су у бројним занимљивим радионицама. Правили су медаље од глине, израдили олимпијске кругове и олимпијску бакљу од стиропора, писали саставе на задату тему везану за олимпијске вредности, израдили бројне хамере са мотивима историјата Олимпијских игара. Завршну активност пројекта чинио је Олимпијски дан који су организовали наставници физичког васпитања. Ученици су на овај начин, кроз различите спортске активности, дочарали  дух олимпијских игара и уједно демонстрирали неке од дисциплина које датирају још од античких Олимпијских игара. Посебан допринос овом дану дао је пензионисани наставник физичког васпитања и врсни познавалац историје Олимпијских игара Петар Анђелковић.

Пројекат „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“ кроз заједнички рад наставника и ученика допринеће побољшању и подстицању спортског духа међу младима. Срж програма чине три образовне теме, три олимпијске вредности, које имају за циљ преношење олимпијских принципа на савремен начин, а то су:
1.поштовати себе и друге,
2.ширити пријатељство и
3.стремити ка изузетности.

 

 

435617

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

toplica.png 

Топлица Стојадиновић